Wij werkten met...

Met wie hebben ze het allemaal gedaan?

 

Oene van Geel

Shows: Van het allereerste begin tot Lekker Warm 

Altviolist / componist Oene van Geel (1973) is een muzikale avonturier. Beïnvloed door jazz, Indiase muziek, kamermuziek en vrije improvisatie, zet hij zijn virtuoze improvisatievaardigheden en zijn compositietalent in voor een breed scala aan muzikale activiteiten. Hij tourde in Europa, het Midden Oosten, India, Japan, de Verenigde Staten en Canada. Als speler is hij momenteel actief met de volgende ensembles / bands: Zapp4, Estafest, The Nordanians, Art of The Eyebrow en het nieuwe Haanstra/van Geel duo. Naast het spelen met deze formaties wordt hij regelmatig uitgenodigd als improviserend gastsolist. In 2015 maakte Oene zijn eerste solo-cd (release 26 mei 2016). Hij won de Boy Edgar Prijs (2013), de Sena Performers Toonzetters Prijs (2012, met Zapp4), de Kersjes Prijs (2005, met Zapp4), de Deloitte Jazz Award (2002), Dutch Jazz Competition (2001) en de Jur Naessens Muziekprijs (2000).

 

Wim Lammen

Shows: Van het allereerste begin tot Lekker Warm

Wim Lammen (1974) groeide op in Amsterdam. Op zijn negende begon hij met saxofoon spelen. Hij volgde lessen bij Wim van Sante en Peter Guidi op de Muziekschool Amsterdam. Later studeerde hij op het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar hij zich ontwikkelde tot een virtuoze en swingende saxofonist in de Amsterdamse jazzscene. Wim heeft een brede muzikale ervaring, variërend van big bandjazz (Jazzmania Big Band, Amstel Big Band, Fra Fra Big Band, Dr. Bernard and his Swing Orchestra en de Jan Molenaar big band tot small combo’s. Daarnaast beoefent hij verschillende wereldmuziekstijlen die met jazz verwant zijn, zoals klezmer, latin, zigeunermuziek. Wim maakt al 20 jaar deel uit van de succesvolle zigeunerjazzgroep Hot Club de Frank. En hij was natuurlijk ook een aantal jaren lid van De Wereldband, tijdens de roerige begin periode (Lekker Warm).

Verder is hij in het dagelijks leven ook wiskundige bij het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR).

 

 

Nout Ingenhousz

shows: Kaandorp volgens de Wereldband, diverse festivals

Nout IngenHousz is een Nederlands drummer en zanger.

Hij studeerde drums aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en behaalde zijn diploma in 1993. Datzelfde jaar won hij als lid van de groep Ninsk het Middelsee Jazzfestival. Nout deed zowel in binnen- als buitenland een brede speelervaring op. De meeste groepen waar hij in speelt zijn verwant aan de jazz. Hij maakte onder andere CD's met Ninsk, Ernst Glerum, Tetzepi Bigtet, Egon Kracht, Jeroen Zijlstra en het Kwartet. Daarnaast is hij al jaren actief als leraar. Lessen op muziekscholen, jongerencentra, projecten met kinderen op basisscholen en een driedaagse workshop (2x per jaar) behoren daartoe. Hij maakt deel uit van de schoolconcertproductie "Het Jazztijdperk", een show rond de geschiedenis van jazzmuziek, die met veel succes op vele scholen en theaters speelt.

 

 

 

Rombout Stoffers

Shows: Lekker Warm

Rombout Stoffers ontdekte op vierjarige leeftijd dat je met bestek meer kon dan alleen eten en sloeg al diverse borden en pannen kapot. Ritme werd direct zijn passie. Tot ver in zijn pubertijd probeerde Rombout nog allerlei andere instrumenten, maar puber als hij was kwam hij op zestienjarige leeftijd plots thuis met een drumstel. Daar hoorden natuurlijk ook lessen bij. Daarna ging het snel. Hij ging naar de conservatoria van Hilversum en Amsterdam en behaalde daar zijn DM en UM diploma klassiek slagwerk. Tijdens en na zijn studie werkte hij bij diverse Nederlandse beroepsorkesten waaronder het Concertgebouw Orkest en diverse muziekensembles. Ook herontdekte Rombout in die tijd zijn tweede passie, theater. Hij speelde met Frank Groothof en daarnaast in diverse jeugdtheatervoorstellingen bij o.a. het Filiaal. Met hun reisde Rombout Hong-Kong, Costa Mesa, Cleveland en New York om daar op Broadway te spelen.

Carlo Banning

Shows: Lekker Warm

 

Carlo Banning speelde van jongs af aan als saxofonist in verschillende bands, variërend van psychedelische funk-rock tot old skool jazz. Ondanks een afgeronde studie Technische Bedrijfskunde koos hij toch voor de muziek. Hij kon als saxofonist aan de slag bij de theatervoorstelling Jeans en doorliep het conservatorium van Amsterdam. Inmiddels is Carlo een doorgewinterde muzikale ondernemer. Hij verbindt muzikanten in verschillende bands en met een verschillend repertoire en doet dit al jaren met veel succes

 

 

 

Stanislav Mitrovic

Shows: Twist, Kopmannen, KEET

Stanislav Mitrovic werd in Belgrado geboren. Hij studeerde saxofoon en basklarinet aan het Rotterdams Conservatorium. Hij speelde onder meer met de Mijke Loeven band, won de eerste prijs van het Nederlandse Jazz Concours met 'Double B", samen met Akos Laki, speelde bij Mathilde Santing en de Amsterdam Klezmerband 'Klezmokum', het Burton Greene Quartet, het Dizzy Jazz Orchestra, het Carlama Orkestar en nog veel meer.

 

Voor speciale optredens en festivals speelt Stan nog altijd mee met de Wereldband.

 

Tim Satink

Shows: GO!, Kopmannen, OP!, Onhändelbaar, Twist, KEET

Tim studeerde jazzdrums aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij onder meer Stefan Kruger, Erik Ineke, Frits Landesbergen en Frans Elsen. Daarna speelde hij in de theaterband van Mathilde Santing met tournees in alle grote zalen van het land, en richtte hij samen met violist Tim Kliphuis de Comedyband op waarmee hij de afgelopen jaren veel succesvolle kindervoorstellingen maakte.


Kinga Laszlo

Shows: GO!

Kinga is van Hongaarse afkomst, zij kwam naar Nederland om moderne dans te studeren. Zij werkt nu al 11 jaar als freelance danseres. Naast dansen houdt zij ook van zingen, twee jaar geleden richtte zij een band op, Kingalita and the Very Good Band.

 

Ester Natzijl

Shows: GO!

Ester heeft de opleiding voor academische theaterdans aan het Koninklijk Conservatorium afgerond. Ze heeft meerdere jaren bij gezelschappen als Introdans en het Nederlands Dans Theater gedanst en in diverse danstheater producties opgetreden, waaronder een bij het Frankfurt Ballet.

Ze heeft zich bijgeschoold in acteren, mime en poppenspel. Onlangs heeft zij ook haar MA Theaterwetenschappen aan de Universtiteit van Amsterdam behaald. Tijdens haar studie begon ze met het creëren van haar eigen acts, performances en een korte dans-theater voorstellingen.

 

Tamara Markus

Shows: GO!

13 jaar als danseres bij Het Internationaal Danstheater, als actrice bij Theatergroep de Kern en tegenwoordig in allerlei verschillende projecten als actrice en danseres. Bij het danstheater  werkte ze in 1999 al samen met Ro. De rest van de mannen kent ze nu een jaar zes. Afgelopen jaar mocht ze zelfs met de band mee op tournee. Er wordt ook al zes jaar geroepen dat er nu toch echt eens een samenwerking moet komen. En eindelijk is het dan zover. Let’s GO!